A NAS védelmének 5 egyszerű módja

Világszerte növekszik a nyers erőt használó hitelesítési támadások száma. Ezek a támadások számos rosszindulatú programmal fertőzött eszközt használnak fel arra, hogy megpróbálják kitalálni az adminisztrátori jelszavakat, és ha sikerrel járnak, akkor hozzáférnek a rendszerhez, és rosszindulatú szoftvereket telepítenek rá.

A nyers erőt használó támadások viszonylag gyakori és alacsony erőfeszítésű támadások, amelyeket könnyű legyőzni. Feltétlenül alkalmazza ezeket az egyszerű lépéseket a rendszer biztonságának megőrzése érdekében. „A NAS védelmének 5 egyszerű módja” bővebben

Adatvédelmi és a hozzá kapcsolható források (angol)

adatvédelmi

Adatvédelmi útmutatók

Adatvédelemi eszközök

  • ipleak.net – IP/DNS detektáló – Mi az az IP, mi az a DNS, milyen információkat küld a böngésződ a weboldalaknak.
  • The ultimate Online Privacy Test Resource List – Internetes weboldalak gyűjteménye, amelyek ellenőrzik, hogy a böngésződ milyen információkat szivárogtat ki.
  • Security in-a-Box – Útmutató a digitális biztonsághoz aktivisták és az emberi jogok védelmezői számára szerte a világon.
  • SecureDrop – Nyílt forráskódú bejelentő rendszer, amelyet a médiaszervezetek felhasználhatnak a névtelen forrásokból származó dokumentumok biztonságos fogadására és a küldővel való biztonságos kommunikációra. Eredetileg Aaron Swartz készítette, aki jelenleg a Freedom of the Press Foundation vezetője.
  • AlternativeTo – Egy olyan összefoglaló, ahol az általad használt szoftverek nyílt forráskódú változatára kapsz ajánlást.
  • europa.eu Az uniós adatvédelmi szabályok értelmében az adatgyűjtés tárgyát képező – például internetes vásárlás, állásra jelentkezés vagy banki hitel igénylése során megadott – személyes adatok védelmét garantálni kell. 

adatvédelmi

Megjegyzés: Attól, mert egy alkalmazás nyílt forráskódú, nem jelenti azt, hogy automatikusan biztonságos is!

Hogyan lehet kiszúrni egy csaló honlapot?

csaló

Képzelje el, hogy talált egy nagyszerű hirdetési portált vagy webáruházat. Azok az árak, a választék, az ajánlások… Nos, ne vedd meg! Végül is, akár 70%-ot is megtakaríthat a normál árból. Túl jól néz ki? Akkor jobb, ha odafigyelsz, lehet hogy csaló áll mögötte. Jobb, ha azelőtt gondolkodik, hogy megadná adatait, különösen a hitelkártyája adatait egy ilyen oldalon.

„Hogyan lehet kiszúrni egy csaló honlapot?” bővebben

Internetes szűrőprogramok

szp_kep

Az interneten számos olyan program elérhető, melyekkel meghatározható, hogy a gyermekek mely oldalakat látogathassák, illetve amelyekkel letiltható a felnőtteknek szóló oldalak, a gyerekek számára zavaró, felzaklató, avagy káros tartalmak megjelenítése.

Ezek jellemzően életkori sajátosságok nélkül kínálják a különböző szűrési beállításokat, de a program beállításait végző felnőtt figyelembe tudja venni, hogy a saját gyermek életkorának megfelelően milyen internetoldalak látogatását teszi lehetővé (white list) avagy melyeket tiltja le(black list).

„Internetes szűrőprogramok” bővebben